Λυράκος Δημήτρης

Όνομα: 
Λυράκος Δημήτρης
Ειδικότητα: 
MD,PhD Ψυχίατρος
Υπευθυνος/η στο: 
Πανεπιστημιακό Διατομεακό Ψυχιατρικό Ιατρείο
Ιδιότητα: 
Πανεπιστημιακός Συνεργάτης Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Masaryk – BRNO της Τσεχίας (1999). Μετεκπαιδεύτηκε στηνA’ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου και έλαβε τον τίτλο ειδικότητας στην Ψυχιατρική (2009). Εκπαιδεύτηκε στη  Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία στην Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο “Αιγινήτειο” (2010).  Έλαβε   το διδακτορικό δίπλωμα του  με “Άριστα” από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (2018).

Κατέχει τη θέση του Eπιστημονικού Διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής “Άγιος Γεράσιμος” και εργάζεται ως ψυχίατρος στο Οικοτροφείο “Εστία” της ΑΜΚΕ “Ηπιόνη” και  στην ΕΛ.ΑΣ.  Είναι τακτικός επιστημονικός συνεργάτης στην Ογκολογική Μονάδα της Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής Αθηνών στο Νοσοκομείο “Σωτηρία”, όπως επίσης και στην Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο “Αιγινήτειο”. Έχει αναλάβει την ψυχιατρική παρακολούθηση στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης “Η φροντίδα 1-2-3-4” καθώς και στο Εξειδικευμένο Κέντρο Κοινωνικής και Επαγγελματικής ένταξης με την επωνυμία Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές ανάγκες το “ Eργαστήρι”.  

Από το 2010 έχει αναλάβει την εποπτεία φοιτητών κατά την πρακτική τους άσκηση στα πλαίσια του μεταπτυχιακού διπλώματος “Διασυνδετική Ψυχιατρική: Απαρτιωμένη Φροντίδα Σωματικής και Ψυχικής Υγείας”, όπως και των ειδικευόμενων Ψυχιατρικής στα πλαίσια της άσκησης τους στη Διασυνδετική της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο “Αιγινήτειο”.  

Έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και έχει δημοσιεύσει σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.  

 Είναι μέλος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας (ΕΨΕ) και της Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας (ΕΛΕΨΥ).