Κούβελα Μαρούσα

Όνομα: 
Κούβελα Μαρούσα
Ειδικότητα: 
Πνευμονολόγος - Φυματιολόγος
Προσωπικό στο: 
Ογκολογική Ημερήσια Νοσηλεία

Η Μαρούσα Κούβελα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Αποφοίτησε από το Ελληνογαλλικό Κολλέγιο Αγίας Παρασκευής και εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, από όπου αποφοίτησε το 2005 με βαθμό Λίαν Καλώς.

Από τον Ιανουάριο του 2006 έως τον Οκτώβριο του 2007 εργάστηκε ως Αγροτικός Ιατρός στο Π.Ι. Κριεζών, Κ.Υ. Αλιβερίου Ευβοίας και στη συνέχεια εργάστηκε στο Πειραματικό Χειρουργείο του Νος. Ευαγγελισμός στα πλαίσια εκπαίδευσης της ως υποψήφια Διδάκτορας Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ειδικεύτηκε στην Πνευμονολογία-Φυματιολογία στο Πνευμονολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, όπου εξειδικεύτηκε στην επεμβατική πνευμονολογία (βρογχοσκόπηση-θωρακοσκόπηση) και συμμετείχε στη στελέχωση του Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος.

Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με θέμα «Ογκολογία Θώρακος-Σύγχρονη Κλινικοεργαστηριακή Προσέγγιση και Έρευνα» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 2011, είναι εκπαιδεύτρια της Ελληνική Εταιρία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης για τα σεμινάρια ACLS (Advanced Cardio Life Support), ALS (Advanced Life Support), AMLS (Advanced Medical Life Support)

Είναι μέλος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας (ΕΠΕ) και European Respiratory Society (ERS).